Până atunci, Capital vă prezintă drumul pe autostrada care trebuia să fie gata din 2010, pe porțiunea de la intrarea dinspre centura Capitalei până la km 31, porțiune care include și bucata cu 3 benzi, singurul segment cu 3 benzi din România, care, așa cum veți observa după ce va fi deschisă circulației, este o adevărată plăcere pentru ochi.

Porţiunea de autostradă cu trei benzi pe sens este cuprinsă între Bucureşti (mai precis şoseaua de centură a Bucureştiului, deocamdată) şi Moara Vlăsiei, are o lungime de 19,5 km şi este executată de compania italiană Pizzarotti.

Autostrada nu va fi deschisă mâine pentru că circulația în condițiile de acum ar pune în pericol siguranța participanților la trafic, au declarat oficialii statului, în timp ce un oficial al poliției rutiere ne-a explicat faptul că și după deschiderea autostrăzii, există posibilitatea ca restricțiile de viteză pot coborî, în condițiile în care se lucrează în continuare, chiar și la 110, 100 sau chiar 80 km/h. În orice caz, restricțiile de viteză vor fi discutate de către ministerul transporturilor și poliția rutieră în momentul în care se va deschide autostrada.