Conform datelor anunțate de Jandarmeria România, peste 450 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Instigatorii au incendiat diverse zone, au aruncat cu borduri şi cu sticle spre jandarmi. La rândul lor, aceştia au răspuns cu forţă. Zeci de protestatari nevinovaţi au ajuns la spital.

Jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, la ora 23.00, gonind oamenii, deşi mii de persoane protestau în continuare. Scutierii au intrat în forţă în manifestanţi, atacând cu grenade cu gaze lacrimogene şi folosind tunul cu apă. Oamenii au fost luaţi prin surprindere şi au încercat să fugă pe bulevardele din jur. Cei câţiva protestari care au fost violenţi pe parcursul mitingului au ripostat la asaltul jandarmilor, aruncând cu sticle şi pietre.

Vă prezentăm mai jos un filmuleț realizat de pressone.ro, pe pagina de Facebook, în care puteți vedea întregul protest în mai puțin de 3 minute.

Așa cum se poate vedea și în imagini, jandarmii au folosit în repetate rânduri gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea din Piața Victoriei. După orele 23, jandarmii au intrat în forță să elibereze piața, folosind atât gaze cât și tunuri cu apă.

Dispozitivele pe care Jandarmeria Română le-a adaptat la mitingul de vineri seară din Piaţa Victoria au fost „eminamente defensive”, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Marius Militaru.

Mai multe detalii aici: Acţiunile Jandarmeriei au fost justificate. Protestatarii au încercat să pătrundă în sediul Guvernului

Citiți și: MITING DIASPORA În ce stare sunt persoanele internate la Spitalul Floreasca

Ce scrie presa internațională despre violențele din Piața Victoriei

Klaus Iohannis: Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei