Un clip video cu stadiul actual al lucrărilor de pe autostrada Arad – Timișoara a fost postat în această dimineață pe YouTube de către useri ai deja celebrului forum specializat skyscrapercity.com.

Mai sunt 50 de zile până la termen. Va fi gata autostrada?

Emil Boc a spus că nu va pleca de pe şantier până când constructorul nu îi va spune data la care se va putea circula pe acest tronson, aşa a aflat că în data de 15 decembrie 2011 autostrada se va putea deschide circulaţiei.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/qNUI0iP9JxM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

“În 15 decembrie 2011 se poate da drumul la circulaţie, iar în semestrul al doilea al anului viitor se vor termina şi finisajele. Cu plăţile suntem la zi din câte ştiu. Am vrut să ne asigurăm că ceea ce ne-am propus, tronosanele de autostrada Arad- Timişoara, Medgidia – Constanţa şi Bucureşti-Ploieşti sunt gata pentru darea în exploatare anul acesta, adică să se circule, finalizarea urmând să aiba loc până la sfârşitul anului 2012. Ne-am asigurat că plăţile să fie alocate, iar noi vom fi aici în vara aceasta, în toamnă şi în iarnă să ne asigurăm ca cei de la Compania Naţională de Autostrăzi respectă termenele“, declara Boc în august.