Antreprenorul este mândru de afacerea sa din zona lactatelor. „Am ajuns la un efectiv de 1.000 de vaci din care 500 dau lapte. În 2014, am trecut de 13.000 de litri de lapte, dar vrem să producem mai mult deaorece vom creşte capacitatea de depozitare la 30.000 de litri de lapte pe zi. În trei ani vrem să ajungem la un efectiv de 4.500 de bovine, din care 1.500 vaci de lapte. De la care vom obţine 50.000 de litri de lapte procesaţi”, ne-a povestit Timiş. Acesta ne-a mai spus că în 2014 a investit în fermă aproape 2 milioane de euro, iar în următorii trei ani intenţionează să aloce circa 7-8 milioane de euro pentru dezvoltarea businessului din zootehnie.

VIDEO Radu Timiș: «Măsurile bune n-au fost duse mai departe. Totul merge pe cumetrii»

În condiţiile în care suntem invadaţi de lapte din Ungaria şi Polonia, antreprenorul consideră că Ministerul Agriculturii ar trebuie să se implice mai mult şi să asigure o umbrelă care să-i protejeze pe producătorii români.

În opinia patronului Cris-Tim, organizarea fermierilor în cooperative ar fi o soluţie prin care aceştia ar putea supravieţui. "Dacă fermierii nu se unesc nu vor avea nicio şansă", a completat Timiş.

În ceea ce priveşte afacerea din viticultură, antreprenorul susţine că 2014 a fost al doilea an în care a produs vinuri. „Avem 37 de hectare de vie. Vom ajunge să producem 100.000 de sticle de vin pe an. În acest an am obţinut mai mult de trei tone de vin la hectarul de vie. Obiectivul nostru principal este să să avem unul din cele mai bune vinuri din Europa prin crama de la Ceptura. Vom face o cramă boutique în care vom investi un milion de euro. În acest business am investit 1,4 milioane de euro până în prezent”, a conchis Timiş.