Simona Halep a câștigat finala de la Melbourne Summer Set 1. Halep a cîștigat cu 6 – 2, 6 – 3, iar meciul a durat ceva mai mult de o oră. Acesta este al 23-lea titlu câștigat de Simona Halep.

În finala de la Melbourne, românca a jucat în fața rusoaicei Veronika Kudermetova, locul 31 WTA, după ce adversara acesteia, Naomi Osaka (locul 13 WTA), considerată favorita turneului, s-a retras înaintea disputării semifinalei. Osaka a acuzat dureri abdominale. Halep s-a întâlnit cu jucătoarea de 24 de ani din Rusia de două ori până acum şi s-a impus de fiecare dată, 6-1, 6-3, în turul al treilea al Australian Open şi 6-1, 7-6 (4) în optimi la Moscova, ambele meciuri având loc anul trecut.

Halep a învins-o fără dificultate pe chinezoaica Qinwen Zheng

Tenismena Simona Halep reușise cu o zi în urmă să se califice în finala turneului Melbourne Summer Set. În prezent locul 20 WTA și în vârstă de 30 de ani, sportiva româncă a învins-o fără dificultate pe chinezoaica Qinwen Zheng (locul 126 WTA, 19 ani). Aceasta era venită din calificări și reușise să ajungă în semifinalele turneului. Meciul a durat o oră și 25 de minute și s-a încheiat după două seturi, 6-3, 6-2, adjudecate de Simona Halep. Experiența în competiții a fostului lider mondial s-a văzut în fața mai tinerei adversare, pe care a întâlnit-o pentru prima dată.

Spre deosebire de meciul precedent, serviciul Simonei Halep a fost mult mai bun, iar sportiva a câștigat așezat, dozându-și efortul.

„Azi am jucat mai bine”, a recunoscut ea la mini-interviul de pe teren, de la finalul partidei.

Cu toate acestea, a avut și momente de nervozitate în care a dat cu racheta de pământ sau s-a certat pe ea însăși. „Alergi prea mult, joci haotic, parcă ești la maraton”, a strigat Halep la scorul de 3-2.

A confirmat participarea la turneul de la Sydney

După un an 2021 marcat de accidentarea care a ținut-o departe de terenul de joc pentru câteva luni, Simona Halep ajunge în finală, a 41-a din cariera sa, în primul turneu la care participă în 2022.

„Sunt bucuroasă că am început anul bine”, a declarat fostul lider mondial. Ea a mărturisit că în timpul pe care l-a petrecut anul trecut departe de arenă, din cauza accidentării, și-a dat seama că iubește tenisul și vă vrea în continuare să joace.

După Melbourne, Simona Halep și-a confirmat participarea la turneul de la Sydney, de categorie WTA 500, programat în perioada 10-15 ianuarie, unde competiția este mult mai acerbă, ca un preambul pentru Australian Open, primul turneu de mare șlem al anului, care începe la 17 ianuarie.