Daniel Dobre, unul dintre antrenorii sportivei, a transmis, sâmbătă, decizia retragerii Simonei Halep, numărul 20 WTA, înainte de finală.

„Principalul obiectiv al acestor turnee dinainte de Australian Open este să aduni meciuri. A jucat cinci meciuri acum. Simona nu a jucat des în săptămâna dinainte de Grand Slam. Pe undeva, este o decizie înţeleaptă. Se va antrena în continuare aici, la Melbourne”, a declarat, sâmbătă, la Digi Sport, Daniel Dobre.

Halep ar fi urmat să joace împotriva rusoaicei Veronika Kudermetova, care a beneficiat de retragerea principalei favorite, Naomi Osaka. Unii oameni sunt de părere că Halep a luat această decizie pentru a nu risca o accidentare înainte de Australian Open. Până atunci, Simona Halep va juca finala de la Melbourne Summer Set 1, duminică, de la ora 08.00. Românca o va întâlni în ultimul act al turneului pe Veronika Kudermetova (24 ani, locul 31).

Pe tabloul principal la Sydney se află o româncă, Jaqueline Cristian, care va juca în primul tur cu sportiva australiană Priscilla Hon, beneficiară de wildcard.

Care a fost planul Simonei

Încă de la plecarea spre Melbourne, Halep declarase că intenționează să joace două turnee pregătitoare în perspectiva Australian Open. Situația s-a schimbat după parcursul solid pe care Simona l-a avut la Melbourne Summer Set 1, turneu unde a obținut deja patru victorii și unde urmează să dispute finala (duminică, nu înainte de ora 08:00, cu Veronika Kudermetova).

Simona Halep a urcat 5 poziții în clasamentul WTA LIVE grație calificării în finala de la Melbourne Summer Set 1. Jucătoarea din România va încheia săptămâna pe locul 15 mondial.

Calificarea în ultimul act i-a adus 180 de puncte în clasamentul WTA, precum și un cec în valoare de 18.037 dolari. Simona a urcat astfel 5 poziții în clasamentul LIVE. Cu un total de 2.755 puncte, ea le-a depășit pe Elina Svitolina, Angelique Kerber, Petra Kvitova, Jessica Pegula și Emma Răducanu.