Liviu Dragnea a câștigat o bătălie impiortantă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader. Social-democrații reuniți în ședința Comitetului Executiv al PSD au votat să aproape în unanimitate să-i retragă sprijinul politic lui Tudorel Toader. Aproape toți liderii social-democrați au votat pentru retragerea sprijinului politic, inclusiv premierul Viorica Dăncilă.

Tudorel Toader va fi înlocuit de Eugen Nicolicea, aceasta este propunerea PSD.

Ședința CEX a început cu o întârziere de o oră. În tot acest timp Liviu Dragnea a discutat cu Viorica Dăncilă în biroul său. Unul dintre puncte a vizat, cu siguranță, schimbarea a doi miniștri: Rovana Plumb și Natalia Intotero, care vor pleca la Bruxelles și vor intra în campanie. Dar cea mai fierbinte temă l-a vizat pe Tudorel Toader.

Înaintea ședinție, mai mulți lideri PSD, printre care Lia Olguța Vasilescu sau Marian Oprișan, au lansat atacuri la adresa lui Toader dar și la adresa Guvernului pentru că nu a adoptat ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale, care l-ar fi scăpat pe Liviu Dragnea de dosarele penale.

El a primit însă susținerea Ecaterinei Andronescu, Dumitru Buzatu sau Paul Stănescu, care l-au lăudat. De altfel, Dumitru Buzatu s-ar fi opus schimbării ministrului Justiției.

Printre numele vehiculate ca posibili înlocuitori se numără Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea și Robert Cazanciuc. Până atunci, la ora 15.00, în Senat se va discuta moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader