Doar că acum, Victor Ponta a demonstrat tuturor că este același politician fără principii și avid după putere de acum câțiva ani. El continuă să prezininte electoratului minciuni pe bandă rulantă, încercând să se profileze ca partea bună din PSD. Nu mai târziu de noiembrie 2018, liderul Pro România spune că nu va mai primi niciun baron la el în partid, făcând referire la Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu, pentru că vrea să construiască un partid curat, fără să repete erorile din trecut.

“Şi chiar dacă aduc voturi, chiar dacă au putere locală, nu vrem, noi avem un proiect pe termen lung, nu ne trebuie voturi mâine. (…) Eu cel puţin, la PSD, am fost odată îngropat de baronime, nu vreau să fac de două ori aceeaşi greşeală, dar în rest oameni care au activitate politică, care au experienţă, care au capacitate politică, de principiu sunt bineveniţi, însă nu vreau să tragem noi de cineva. Poate se conving ei cu timpul că ce le-am spus în iunie 2017 din păcate s-a dovedit adevărat. Dacă eu credeam că PSD-ul, în interior, în conducere, în CEx, se poate reforma, nu plecam din PSD, că pe mine domnul Dragnea nu a avut curaj să mă supună chiar la vot la excludere, dar mi-am dat seama că direcţia e total greşită şi că, sigur, se va alege praful şi din guvernare şi din activitatea parlamentară şi din PSD. Uitaţi-vă care e criteriul, după episodul de ieri PSD e mult mai slab, Dragnea e mult mai puternic. Eu am acţionat întotdeauna invers, am preferat să fie partidul de guvernare pe care l-am condus cât mai puternic, Guvernul cât mai bine pregătit, chiar dacă am avut eu de pierdut din chestia asta şi cred că am procedat corect”, răspunde Ponta în noiembrie la întrebarea dacă îi va coopta pe Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu în Pro România.

Într-o conferință de presă, susținută la Bacău, luni, fostul președinte PSD Dâmbovița, exclus din partid în luna noiembrie anunță că se înscrie la Pro România și că mai mult de atât îl vor urma și alți senatori. Așadar în cele din urmă, Victor Ponta a ales să facă încă o dată un compromis și să meargă pe mâna baronilor, care au distrus mai multe destine de-a lungul timpului. Totul pentru putere, nimic pentru oameni.