Victor Ponta, liderul Pro România, a criticat luni proiectul de buget pentru anul 2020 pentru care Guvernul Orban își asumă răspunderea, transmite Digi24. De asemenea, Ponta consideră că încasările prognozate de guvern nu vor fi atinse.

„Bugetul de acum e un pic mai fantasmagoric decât cel făcut de Dăncilă. Nu știu de unde vor face încasările. Nici nu sunt taxe suplimentare, nici venituri suplimentare, nu cred că au găsit bani în cămară. Toată lumea, Banca Națională, toți spun că vom avea o creștere de maxim 3%, ei au 4,1%”, a transmis Victor Ponta.

De asemenea, președintele Pro România consideră că tăierea banilor de la sănătate și educație nu poate fi decât „un semnal prost”. „S-au tăiat bani de la Educație și Sănătate. Cred că e un semnal foarte rău. Cred că se merge pe aceeași greșeală. Se îngheață pensiile mici și rămân cele mari așa cum sunt. Ceea ce e un lucru greșit. Ar fi trebuit cele mici să crească și cele mari să fie impozitate. Avem o diferență de 146% între pensiile mici și cele mari”, spune Ponta.

Anunț privind moțiunea de cenzură

Pe de altă parte, liderul Pro România crede că o eventuală moțiune de cenzură nu ar avea șanse, pentru că Pro România și PSD au doar 222 de parlamentari, majoritatea necesară pentru trecerea moțiunii fiind de 233.

„Nu cred că o să mai treacă nicio moțiune de cenzură că trec parlamentarii la Putere. Dacă se va face, când se va face, suntem în Opoziție. Nu avem nicio obligație față de guvernul actual. N-am discutat cu PSD acest lucru. Încurajez să facem moțiune atunci când avem subiecte. Nu putem dezbate bugetul chiar dacă facem moțiune de cenzură. Nu am discutat despre asta, dacă va dori, vom discuta”, a mai explicat Ponta.