UPDATE:

Victor Ponta: Cei din PNL-PDL scot oamenii in strada, le voi face plangere penala la procurorul general, sa ii vad atunci daca le place sa faca politica din justitie

UPDATE:

Premierul Victor Ponta va fi audiat la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor luni, la ora 16,00.

El a declarat că le-a cerut colegilor deputaţi din comisie să nu tergiverseze procedurile, iar marţi să se dea votul în plenul Camerei Deputaţilor.

UPDATE:

Premierul Victor Ponta a ajuns la Camera Deputaţilor, unde, în Comisia juridică, urmează să se discute solicitarea procurorului general în ceea ce priveşte încuviinţarea începerii urmăririi penale faţă de şeful Guvernului.

Întrebat de ziarişti dacă a venit însoţit de avocat, premierul a spus: 'Sunt însoţit de dumneavoastră'. El a precizat că nu a venit cu avocatul, adăugând că va solicita să fie audiat în Comisia juridică.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul de corupţie de la companiile energetice Turceni şi Rovinari privind încheierea unor contracte de asistenţă juridică.

Premierul Victor Ponta a declarat duminica, dupa sedinta liderilor coalitiei de guvernare, ca nu are nicio intentie de a se lupta cu justitia si a precizat ca se considera nevinovat de acuzatiile pe care i le aduce DNA.

Liderul PSD a declarat ca Romania nu se afla intr-o criza politica, dar ca s-a putea ajunge la aceasta situatie daca nu am avea guvern si s-ar organiza alegeri anticipate. Premierul a adaugat ca demisia sa ar fi pentru el personal si pentru familie "cel mai simplu lucru", dar ca "nu vrea sa fie complice" la schimbarea guvernului si a majoritatii prin decizia unui procuror.

El a mai spus ca il va informa in continuare pe presedintele Klaus Iohannis despre sistemul mostenit de la Traian Basescu, adaugand ca apelul fostului sef de stat privind demisia sa este "ridicol si ticalos". Ponta a sustinut ca respecta toate opiniile politice, indiferent cat sunt de politizate, legate de ce trebuie sa faca in continuare. "Haideti sa fim mai putin ipocriti. Domnul Iohannis a candidat si a fost ales presedinte al Romaniei fiind trimis in judecata la ICCJ, nu acuzat", a completat premierul.

Ponta a catalogat apelul lui Traian Basescu privind demisia sa drept "ridicol si ticalos".

Ce urmeaza la Camera Deputatilor, in cazul Ponta

Comisia juridica a Camerei Deputatilor are la dispozitie 14 zile pentru prezentarea raportului privind cererea primita din partea procurorului general referitoare la premierul Victor Ponta.

Membrii comisiei se reunesc luni pentru a discuta calendarul dezbaterilor pe marginea acestui subiect, a declarat sambata presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. El a mai explicat ca, din momentul in care Biroul Permanent s-a intrunit, procedural, dosarul a fost trimis la Comisia juridica, iar de atunci, "membrii Comisiei juridice, plus cel caruia i se cere ridicarea imunitatii in acest caz, sau in alte cazuri, sau inceperea urmaririi penale, pot sa consulte dosarul, iar termenul final pe care comisia il are ca obligativitate pentru prezentarea raportului este de 14 zile".

 

mai multe, pe stirileprotv.ro


Te-ar putea interesa și: