‘Ce s-a întâmplat astăzi e o privatizare românească. Important pentru mine nu este să calific cât de spectaculoasă sau nespectaculoasă este operaţiunea, pentru mine important este că, indiferent cine îşi face campanie electorală pe spinarea bieţilor oameni de acolo, ei rămân în responsabilitatea mea ca prim-ministru, aşa încât nu ştiu ce se va întâmpla mâine, dacă se va finaliza sau nu cu bine procedura. Responsabilitatea aparţine Guvernului şi cei care fac un pic de circ pe lângă e problema lor, dar oamenii ştiu foarte bine că de la noi trebuie să vină aceste soluţii pentru a salva locurile de muncă şi pentru a salva combinatul’, a declarat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.
El a adăugat că ar fi frumos să vină cineva cu două miliarde de euro pentru a cumpăra Oltchim. ‘Mă mir că nu a venit şi PDL să cumpere Oltchim-ul că nu m-aş fi mirat din partea lor după ce l-au adus unde l-au adus. Poate vine PDL că are bani spre deosebire de Dan Diaconescu’, a susţinut Ponta.
Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie analizează, joi, ofertele de participare la licitaţia pentru privatizarea Oltchim, urmând ca vineri să fie analizate ofertele financiare. Companiile PCC, Chimcomplex şi AISA Invest şi preşedintele PP-DD Dan Diaconescu au depus oferte pentru privatizarea Oltchim.
Sursa: Agerpres