"Eu am lucrat foarte bine şi cu dumnealui (n.r. – cu premierul) şi cu domnul Ciolacu şi cu ceilalţi miniştri. Trebuie să recunosc – chiar a fost un premier implicat, adică nu mi s-a întâmplat ca în cazul domnului Grindeanu, când erau luni întregi în care nu ne auzeam măcar la un telefon. Nu, cu premierul Tudose vorbeam chiar şi de patru ori pe zi pe subiectele arzătoare", a spus Vasilescu, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului.

Întrebată ce criterii ar trebui să îndeplinească viitorul premier, ea a spus că va trebui să ţină legătura cu partidul şi să aplice programul de guvernare.

Lia Olguţa Vasilescu a afirmat că premierului Mihai Tudose i s-a reproşat că a apărut public la o televiziune fără a discuta lucrurile care îl deranjau mai întâi în CExN.

"Nu mă întrebaţi pe mine acest lucru (n.r. – de ce i s-a retras sprijinul politic) că nu aş putea eu să vă spun. (…) Am participat la aceste discuţii. În principal faptul că înainte să apară public la televiziune ar fi trebuit să discute toate lucrurile care îl deranjau în Guvern în cadrul şedinţei de Comitet Executiv, aşa este firesc", a susţinut aceasta.

Potrivit acesteia, Mihai Tudose va rămâne vicepreşedinte al PSD.

"Relaţia mea cu premierul Tudose este una bună, este un coleg de partid, rămâne vicepreşedinte al partidului şi mă bucură foarte mult acest lucru. A colaborat mai prost cu partidul şi acest lucru s-a văzut", a precizat ministrul Muncii.

Întrebată dacă actualul ministru Carmen Dan ar trebui să rămână la conducerea acestei instituţii, Vasilescu a răspuns: "Eu zic că da". AGERPRES