"Sănătatea este una dintre priorităţile pe care premierul personal şi le asumă şi în foarte scurt timp vom aduce în faţa opiniei publice o serie de măsuri care să deblocheze lucrurile care fac să meargă prost sănătatea în multe domenii şi, inclusiv, vom pune toate resursele pe care le avem pentru sănătate şi pentru educaţie. Ne-am dat seama că sănătatea şi educaţia nu sunt un cost, ci o investiţie, şi este cea mai importantă investiţie pentru viitor", a declarat Vasile Dîncu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, anunță Agerpres.

Vicepremierul a vorbit despre criza din sănătate ca despre una de management la nivelul administraţiei centrale, considerând că aceasta reprezintă un motiv în plus pentru urgentarea procesului de descentralizare.

"Criza din sănătate este, în primul rând, o criză de management, şi este, în primul rând, o criză de management la nivelul administraţiei centrale. Ştiu că ne va reuşi cu siguranţă reforma în administraţia locală; singurele emoţii pe care le am sunt cele legate de posibilităţile de a moderniza administraţia centrală. (…) Competenţa este distribuită mai mult în teritoriu decât în zona centrală, unde vedem că programele naţionale au foarte multe probleme şi în domeniul sănătăţii. Îmi întăreşte convingerea că descentralizarea este urgentă, trebuie dusă până la capăt, şi încrederea pe care trebuie să o acordăm noi ţării trebuie întărită", a afirmat Vasile Dîncu.

El a mai spus că speră ca axele pentru proiectele europene din domeniul sănătăţii să fie deschise în această toamnă, chiar dacă ghidurile sunt încă în lucru.

Sursa: Agerpres