„Creșterea numărului de angajați din ultimul an a avut la bază, în principal, deschiderea de noi puncte de lucru în România de către companiile multinaționale. Astfel, domenii precum IT, Retail, Outsourcing, HR, Contabilitate și Logistică au fost cele care au luat cel mai mare avânt anul trecut. Însă, desigur, 2016 a însemnat și o foarte mare provocare pentru companii în a găsi personalul calificat necesar și, de asemenea, în a păstra angajații valoroși”, spune Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Anul trecut, numărul concediilor de odihnă a fost mai mare cu aproape 16% față de 2015. Ceea ce, potrivit sursei citate, arată grija angajatorilor pentru personalul valoros și indică faptul că firmele au angajat mai multe persoane și că angajații pot pleca în concediu de odihnă fără ca activitatea departamentului în care lucrează aceștia să aibă de suferit. În ceea ce privește concediile medicale, acestea au fost în creștere cu aproximativ 17%.

Raportat la evoluția pieței muncii în 2017, Adrian Stanciu a subliniat că anul acesta vor continua recrutările intense pe piața locală, mai ales pe segmente precum IT sau outsourcing, iar salariile medii din mediul privat se vor majora. 

„Prevedem totuși un an foarte provocator pentru angajatori, fiind tot mai greu să găsească forță de muncă și mai ales să păstreze motivați angajații existenți”, a încheiat Adrian Stanciu.