Pliotul este îngrijit acasă, la domiciliul din Elveţia, acolo unde o parte a casei a fost transformată într-o unitate medicală. Tratamentul costă peste 55.000 de euro săptămânal, iar doctorii, dar şi toţi cei care fac parte din familiei sunt obligaţi să ţină secretul în privinţa stării lui Schumacher, altfel sunt îndepărtaţi. 

“Tata m-a întrebat dacă vreau să concurez la profesionişti sau să fie totul doar un hobby. I-am spus că-mi doresc să fiu profesionist. Am vrut să mă compar cu cei mai buni, el e cel mai bun. E idolul meu”, a afirmat Mick, fiul lui Michael,  campion al Formulei 3, care de asemenea, păstrează  tăcerea. 

Potrivit dailymail.co.uk, Michael Schumacher nu este ţintuit la pat şi nu mai este conectat la aparate. Totuşi, primeşte îngrijiri medicale, având o echipă întreagă de specialişti. În plus, aceeaşi sursă, susţine că Michael locuieşte lângă familiei, dar nu într-un corp îndepărtat al casei, unele voci susţinând că ar fi fost ridicată o construcţie specială, ce aduce a unitate medicală.

Deși de-a lungul vermii au fost personaje care au oferit diferite noutăţi, nu a existat nicio dovadă clară, din câte se pare, va exista un anunţ privind starea medicală a pilotului și va fi făcut de către cei din familie, pe 3 ianuarie, când acesta va împlini vârstei de 50 de ani 

 “Cel mai bun cadou la împlinirea a 50 de ani e ca fanii să şi-l amintească aşa cum e, cel mai bun pilot”, a declarat purtătoarea de cuvânt a familiei, potrivit stiripesurse.