PSD a jucat surprinzător de bine mutarea privind condiționarea măririi alocațiilor cu aprobarea bugetului pe 2019 de către președinte. Astfel, au apărut reacții dure după ce Iohannis a anunțat că trimite bugetul la CCR.

Ministrul Muncii sustine ca decizia presedintelui Romaniei de a ataca la CCR legea bugetului de stat este o decizie electorala, mentionand ca fara adoptarea bugetului alocatiile pentru copii nu pot fi marite.

„Este o abordate pur electorala. Domnul presedinte cred ca a incercat sa blocheze majorarea alocatiilor pentru copii si a salariilor pentru a dat vina pe guvern ca nu mai sunt bani. Majorarea alocatiilor fara aprobarea bugetului nu se poate face”, a declarat Marius Budai la Digi24.

Guvernul a adoptat ordonanţa pentru majorarea alocaţiilor pentru copii din luna următoare celei în care intră în vigoare Legea bugetului de stat pe anul 2019.

Astfel, începând cu data de 1 a lunii următoare intrării în vigoare a Legii bugetului de stat pe 2019, cuantumul alocaţiilor de stat pentru copii va fi următorul:

    300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
    150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora;
    300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Reacţie tranşantă a preşedintelui Iohannis, vineri dimineaţă, pe marginea legii bugetului de stat şi a guvernării PSD.

“Bugetul ruşinii naţionale”, după cum l-a numit şeful statului, denotă cât de incompetenţă este clasa politica aflată la putere, susţine preşedintele. Klaus Iohannis a anunţat că va trimite judecătorilor CCR legea bugetului, implicit legea prin care a fost majorat deficitul de la 2,55% la 2,76% pentru creşterea alocaţiilor pentru copii.

Adoptat cu mare întârziere de Parlament, bugetul pentru 2019 mai are de aşteptat. Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat partidul aflat la guvernare de incompetenţă şi susţine că, prin această întârziere, nu sunt respectate nici obligaţiile faţă de Uniunea Europeană, asumate de ţara noastră, nici unele drepturi fundamentale.

Te-ar putea interesa și: