Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că Oficiul Naţional al Registrului Comerţului îşi va extinde serviciile digitale oferite, în urma unui proiect în valoare de aproape 190 de milioane de lei, prin intermediul acestuia urmând să se reducă timpul petrecut la ghişeu, dar şi cel legat de soluţionare a cererilor depuse. Dăncilă a anunţat că, în şedinţa de Guvern de miercuri, vor fi luate măsuri de reducere a timpului necesar pentru înregistrarea unei firme în Registrul Comerţului.

„În şedinţa de Guvern de astăzi facem încă un pas pentru încurajarea iniţiativei private, prin măsuri de reducere a timpului necesar pentru înregistrarea unei firme în Registrul Comerţului. În acest sens, la iniţiativa Ministerului Justiţiei, vom aproba printr-o hotărâre de Guvern cheltuielile necesare pentru implementarea proiectului de investiţii Sistemul Electronic Integrat al Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Prin acest proiect, în valoare totală de aproape 190 de milioane de lei, finanţat din fonduri europene şi de la bugetul de stat, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului îşi va extinde serviciile digitale oferite”, a afirmat Dăncilă.

Ea a precizat ca va fi realizat un portal de interacţiune electronică cu clienţii.

„Astfel, se va constitui un portal public de interacţiune electronică cu clienţii, care va avea beneficii importante pentru cetăţeni şi mediul de afaceri. Mă refer la eliminarea numărului de documente prezentate în format de hârtie, reducerea timpului de soluţionare a cererilor depuse şi furnizarea online a serviciilor, cheltuieli mai mici pentru multiplicarea şi legalizarea unor acte, reducerea timpului petrecut la ghişeu şi a deplasărilor la diferite instituţii”, a explicat premierul.