Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS) va organiza, începând cu luna ianuarie 2019, o bursă a locurilor de muncă pentru cetăţenii români din Diaspora, a declarat, la Botoşani, ministrul Marius Budăi, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, reprezentanţii MMJS, ai Ministerului Românilor de Pretutindeni şi ai Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă vor fi prezenţi în ţările Uniunii Europene pentru a prezenta ofertele de locuri de muncă din România.În acelaşi timp, va fi creată o platformă on-line cu oferte clare de locuri de muncă venite din partea patronatelor din România.
“Speranţa mea este să găsim persoane care să acceadă din străinătate la locuri de muncă din România şi să se întoarcă acasă la copiii şi la familiile lor”, a afirmat Budăi.
Oficialul Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a mai spus că partenerii bursei pentru românii din străinătate vor fi patronatele din domeniul construcţiilor. 

Peste 19% dintre românii apți de muncă – cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani – locuiau în anul 2017 în alte țări din Uniunea Europeană, se arăta într-un studiu al Biroului de statistică al Comisiei Europene – Eurostat.