Vești cumplite date de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM). Aproximativ 60 de migranți care intenționau să ajungă în Europa s-au înecat, luni, într-un naufragiu, în largul Libiei.

„Cel puţin 57 de migranţi s-au înecat astăzi într-un naufragiu în largul Khoms”, a anunțat OIM. Oraşul Khoms este situat la 120 de kilometri de Tripoli, pe coasta de vest a Libiei.

Mai mulţi supravieţuitori au fost aduşi la ţărm de pescari şi gărzile de coastă, a menţionat purtătoarea de cuvânt a OIM Safa Msehli pe Twitter, fără a preciza numărul celor salvaţi.

„Supraviețuitorii care au vorbit cu personalul nostru au declarat că 20 de femei şi doi copii se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa”, au mai spus reprezentanții OIM pe contul de Twitter. Echipele de salvare au distribuit, ulterior, distribuie apă şi alimente supraviețuitorilor, care par a fi din țări africane.

Zeci de oameni înecați în Mediterană

Decesele de luni s-au produs la mai puţin de o săptămână după ce alţi 20 de migranţi s-au înecat în Mediterana, alţi 500 fiind interceptaţi şi readuşi în Libia. În urmă cu ceva vreme, cel puțin 43 de persoane s-au înecat într-un naufragiu în largul Tunisiei în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană din Libia în Italia. Organizația umanitară Semiluna Roșie Tunisiană spune că alte 84 de persoane au fost salvate.

Aproape 15.000 de migranţi au fost interceptaţi de gărzile de coastă libiene, susţinute de Uniunea Europeană, în prima jumătate a acestui an, adică mai mult decât toţi cei salvaţi în aceeaşi zonă în întregul an 2020, potrivit ONU.

Libia a devenit o rută majoră de tranzit pentru migranţii care încearcă să ajungă în Europa în ambarcaţiuni de cele mai multe ori inadecvate, după revolta care a dus la căderea dictatorului Muammar Gaddafi, în 2011, aminteşte dpa.

Sursa foto: Dreamstime