Angajatorii din Germania pun la dispoziţia românilor 363 de locuri de muncă. La mare căutare sunt electricienii, lăcătuşii mecanici, instalatorii sau zidarii români. 

Se caută în special persoane cu studii medii: 80 de persoane care să lucreze în domeniul menajului, 53 de posturi destinate electricienilor, 51 sunt pentru lăcătuşi. Pentru instalatori şi sudori mai sunt disponibile alte 100 de poziţii în timp ce lucrătorii în construcţii sunt extrem de căutați. De asemenea, se caută oameni pentru poziţia de şef de tură,  şoferi de autobuz sau mecanici. 

Conform Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), doritorii pot beneficia atât de contracte de muncă pe perioadă determinat cât şi de contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, acestea variind între 8-24 de luni, potrivit Adevarul.ro 

Nici salariile nu sunt de neglijat. Dacă  un şef de tură poate ajunge la un salariu de 4.100 de euro brut pe lună, zidarii pot câștiga salarii brute de 2.773 de euro pe lună.
În timp ce, constructorii de acoperişuri pot primi 2.600 de euro brut pe lună, iar şoferii de autobuz pot primi lefuri de 3.000 de euro brut, lunar. Iar pentru un mecanic echipamente de prelucrare plastic şi cauciuc şi mecanic industrial salariul ajunge la 3.300 de euro pe lună. Cameristele pot obţine 1.550 de euro brut pe lună, potrivit Eures.

Totuși, cei care sunt interesați să aplice trebuie să îndeplinească condițiile impuse de Eures. 
Mai întâi aceștia trebuie să fie înscriși în baza de date a rețelei Ereus. Abia după ce îndeplinesc anumite criterii,  pot susține interviul cu reprezentanții Ereus. 

De reținut, toți candidații trebuie să aibă cunoştinţe bune sau foarte bune de limbă germană sau de limbă engleză, arată Eures.