Reprezentanții pacienților salută introducerea noului program curativ de chirurgie oncologică și susțin ultimele măsuri de reformă luate în sistemul sanitar.

Victor Costache a vorbit cu președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților

Victor Costache, ministrul Sănătății și Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților au discutat despre noile măsuri de reformă din sistemul sanitar, despre asigurarea serviciilor integrate pentru pacienții cu afecțiuni oncologice și boli cardiovasculare, liberalizarea programelor de sănătate pentru pacienții critici, coplată, dar și introducerea asigurărilor private de sănătate.

Se urmărește depistarea timpurie a cancerului

Reprezentantul pacienților a apreciat noua politica de sănătate a echipei MS prin care se urmărește depistarea precoce a cancerului și asigurarea terapiei necesare printr – o finanțare corecta a pachetului de servicii de radioterapiei și chimioterapie, utilizarea tumor board- urilor, dezvoltarea programelor de screening. Ministrul Sănătății a subliniat că actuala echipă a MS urmărește ca, pentru patologiile care reprezintă primele cauze de mortalitate, cancer și boli cardiovasculare, pacienții să nu mai fie nevoiți să plătească pentru analize sau servicii medicale.

Oficialul MS a asigurat reprezentantul pacienților că toate deciziile privind politica de sănătate vor fi luate în urma consultării cu aceștia. Au fost stabilite și următoarele întâlniri și grupuri de lucru comune.