Programul „Litoralul pentru toţi” începe în acest an de la sfârșitul lunii august. Turiştii vor beneficia astfel de tarife mai mici cu până la 70% decât cele din mijlocul sezonului.

Prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, a declarat pentru news.ro că fiecare hotel urmează să-și stabilească tarifele. Ca urmare a recomandărilor Consiliului Concurenței, FPTR nu va mai impune tarifele.

„Am început pregătirea programului ‘Litoralul pentru toţi’, pentru că avem nevoie de circa 20 de zile. Trebuie să ştim din timp ce hoteluri se vor înscrie, am început înscrierile. Ca urmare a recomandărilor Consiliului Concurenţei, noi nu mai impunem tarife. Fiecare unitate hotelieră îşi stabileşte tarifele, la fel şi perioada de desfăşurare. Noi facem doar recomandarea să înceapă în perioada de extrasezon, când tarifele sunt mai mici”, a declarat Răducan.

Este al doilea an consecutiv când FPTR nu mai stabilește tarifele. FPTR a venit însă cu o recomandare în privința începerii în acest an a extrasezonului.

”Din experienţa pe care o avem, tarifele din acest program sunt cu până la 70% mai mici decât cele din vârf de sezon. (…) Astfel, unii pot începe din 28 sau 29 august, iar alţii la 1, 2 sau 3 septembrie. Noi, aici (la hotelul Majestic din Jupiter), începem în 4 septembrie”, a adăugat reprezentantul FPTR.

Patronatul va anunța printr-un un comunicat în zilele următoare ce hoteluri participă la program.