Ministrul Turismului, are în plan înaintarea unei propuneri legislative pentru majorarea valorii tichetelor de vacanță, a declarat acesta la sfârșitul săptămânii trecute.

Pentru lunile octombrie, noiembrie, martie și aprilie Bogdan Trif va propune majorarea tichetelor de vacanță de la 1.450 până la 2.080 de lei, iar pentru restul lunilor, voucherele vor avea valoarea actuală.

„Aceasta este propunerea noastră, dar ea poate fi îmbunătățită săptămâna viitoare în intâlnirea cu industria (miercuri, 11 septembrie n.r.). Nu o să terminăm aceste vouchere de vacanță. Ele vor fi prelungite și după 2020”, a declarat Bogdan Trif.

Valoarea tichetelor va fi majorată. Ce a declarat Ministrul Turismului

„Vreau să dezvoltăm acest sistem al voucherelor de vacanță, iar săptămâna viitoare la întâlnirea cu industria o să venim cu o propunere: pentru ca lunile în care numărul de turiști este mai mic raportat la celelalte luni ale anului, și aici putem să vorbim de octombrie, noiembrie, martie și aprilie, suma pentru fiecare din aceste patru luni o să fie 2.080 de lei“.

„Este un sprijin acordat direct românilor, dar mai ales industriei turistice, pentru ca ar asigura suplimentarea în perioadele mai sensibile ale anului. Industria balneo ar fi din nou avantajată, pentru ca, să nu uităm, că avem o treime din izvoarele balneo pe teritoriul României”, a precizat Ministrul Turismului