Florin Cîțu a anunțat joi seara, după ședința de Guvern, că a fost luată decizia de prelungire a perioadei de scutire de la plata impozitului pentru domeniul HoReCa cu încă 90 de zile.

„Se prelungeşte pentru HORECA perioada de scutire cu încă 90 de zile a plăţii impozitului specific. Ultima oară aceasta a fost prelungită în decembrie. Prelungim pentru încă 90 de zile această facilitate „, a precizat Cîţu la Palatul Victoria.

Prelungirea unor termene cu facilități fiscale pentru contribuabili

Premierul a mai precizat că, pe lângă decizia de prelungire a perioade de scutire a impozitului pentru domeniul HoReCa, s-a decis ș prelungirea unor termene cu facilităţi fiscale pentru contribuabili.

„Restructurarea datoriilor fiscale – poate fi cerută până la 31.01.2022. Măsura aceasta a fost iniţiată în 2019 şi s-a introdus obligaţia debitorului să depună cerere pentru restructurarea în maxim şase luni de la data notificării pentru a fi evitată deschiderea executării silite. Prelungirea posibilităţii contribuabililor de a beneficia de rambursare TVA cu un control ulterior până la 31.01.2022.

Aceasta este o măsură pe care am introdus-o prima dată anul trecut, în perioada de stare de urgenţă, o măsură care a funcţionat foarte bine şi o prelungim până la începutul anului viitor. O măsură care (…) va ajuta companiile în a primi cash-flow mai repede şi să poată să aibă acces la banii pe care îi primeau din TVA (…).

Prelungirea posibilităţii contribuabililor de a beneficia de ştergerea accesoriilor amnistiei fiscale cu condiţia plăţii debitului principal până în 31.01.2022 şi prelungirea posibilităţilor contribuabililor de a beneficia de eşalonarea simplificată la plată până în 30.09.2021. Acestea sunt (…) măsuri fiscale pe care le-am luat astăzi”, a declarat Cîţu.