Premierul României, Florin Cîţu a precizat că are în vedere să prelungească scutirea de la plata impozitului specific pentru sectorul HoReCa, până la vară. “Ne gândim să prelungim scutirea, până la vară, de la plata impozitului specific pentru sectorul HoReCa”, a declarat Florin Cîțu.

Veste bună pentru cei din sectorul HoReCa

Prem-ministrul a precizat că Guvernul ia în calcul prelungirea măsurii de scutire a plăţii impozitului specific, până la vară, în sectorul HoReCa. El a adăugat că este aşteptată o propunere în acest sens din partea Ministerului de Finanţe.

„Impozitul specific nu a fost plătit şi nu se plăteşte până în martie anul acesta, începând cu starea de urgenţă şi până în martie anul acesta, şi pentru că sunt restricţii în continuare ne gândim să prelungim lucrul acesta, deci impozitul specific pentru acest sector nu a fost plătit.

Autorităţilor locale, printr-o ordonanţă, li s-a dat voie să reducă chiria, la cerere, până la 50%. A existat IMM Invest şi v-am spus, între primele 3-4 domenii erau restaurante şi domeniul respectiv. Şomajul tehnic şi, după aceea, măsura de plată a 41,5% din salariu pentru cei care sunt tot din şomaj tehnic, tocmai aceasta a făcut un lucru foarte important, a menţinut locurile de muncă. Deci nu a fost niciun cost pentru antreprenori.

Diferenţa faţă de criza din 2008, ce am învăţat atunci, a fost să nu lăsăm acest cost al şomajului tehnic pe antreprenori”, a precizat Florin Cîţu, la dezbaterea de joi cu tema „Recuperarea post-pandemie şi drumul spre o nouă economie”, transmite news.ro.

Prelungirea măsurilor din programul IMM Invest

Florin Cîțu a reamintit de prelungirea măsurilor din programul IMM Invest.

„Măsura 2 începe să fie plătită, cred, acum avem buget şi va fi plătită, deci sunt aceste măsuri şi IMM Invest tocmai a fost prelungit, din nou, pentru anul acesta, cu un plafon de 15 miliarde în continuare. Deci, sunt măsuri la care oamenii pot să acceseze şi, da, impozitul specific ne gândim să-l prelungim şi după luna martie, să fie în continuare scutit până în vară, o să vorbesc cu colegii de la Finanţe, să vedem cum vin cu propunerea”, a completat premierul.

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care programul IMM Invest a fost prelungit şi va include şi programul Agro Invest destinat fermierilor.