Aceste pensii se vor tăia! Florin Cîţu e decis. Nu mai vrea să facă excepţii

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că, până nu vede proiectul de lege referitor la interzicerea cumului salariului cu pensiei, nu vede nicio excepţie care ar putea fi admisă.

”Dacă permitem o excepţie – vor apărea alte şi alte excepţii şi tot acest demers va fi distrus”, susţine premierul, care a adăugat că nu crede că administraţia publică sau învăţământul nu pot merge mai departe fără astfel de excepţii.

Întrebat dacă ar putea exista excepții pentru învăţământ în legea care va interzice cumulul salariului cu pensia, el a spus că niciun domeniu nu va avea excepții până când nu va vedea proiectul de lege.

Premierul a mai precizat că de fiecare dată când Guvernul a încercat să îmbunătățească lucrurile au apărut excepții, făcând referire la sporuri.

”Este interesant cum, de fiecare dată când vrem să îmbunătăţim lucrurile şi vrem să le tranşăm să fie totul foarte clar, îmi aduc aminte şi de sporuri, apar excepţii”, adăugat premierul.

Au apărut tot felul de excepții

Acesta a explicat că Legea salarizării unitare a pornit de la un principiu, dar au apărut tot felul de excepţii.

”Excepţiile, dacă permitem o excepţie, vor apărea alte şi alte excepţii şi tot acest demers va fi distrus pentru că fiecare va avea o justificare (…) Nu cred că administrația publică nu poate să meargă mai departe sau că este nevoie de cumul salarii pensii ca să meargă mai departe, dar este punctul meu de vedere”, a mai afirmat premierul.