Veniturile generate de iPhone au scăzut în primul trimestru al anului cu 15%, fapt care a determinat Apple să-şi regândească strategia de preţ cel puţin în unele ţări.  

Aşa cum era de aşteptat, după previziunea revizuită din urmă cu o lună, vânzările de iPhone au scăzut în Q1 2019 până la 51,98 miliarde dolari. Numărul iPhone-urilor active a ajuns la 900 de milioane, cu 9% mai mult decât în urmă cu an, scrie news.ro.

Cea mai mare vină a scăderii o are piaţa din China, unde veniturile au fost de 13,17 miliarde de dolari, în scădere cu 27%.

În total, incluzând iPhone, iPad, Mac, Apple TV, Apple Watch şi iPod, numărul total al dispozitivelor Apple active la nivel global a ajuns la 1,4 miliarde.

În afara scăderii cu 15% a iPhone-urilor, toate celelalte produse şi servicii au crescut cu 19%. La 10,9 miliarde de dolari au ajuns în ultimul trimestru veniturile generate de divizia de servicii.

Notabil este faptul că în vreme ce iPhone a scăzut, veniturile generate de iPad au crescut cu 17%, în condiţiile în care vânzările de tablete suferă din cauza unei folosiri îndelungate.

Şeful companiei Tim Cook a remarcat că puterea dolarului american în concordanţă cu scăderea altor monede, a făcut ca iPhone-ul să fie mai scump în anumite ţări. De aceea, Apple va analiza acest fenomen şi va reduce preţurile punctual pentru unele ţări.