Provincia italiană Bergamo a fost grav lovită de pandemia de COVID-19. Acum, testele sangvine realizate în această zonă au arătat că 42,3% dintre locuitorii din Bergamo au anticorpi la noul coronavirus, transmite DPA.

Testele au fost realizate în zona Val Seriana din provincia Bergamo în luna iulie a acestui an. Eşantionul analizat a fost de 21.467 de persoane, reprezentând mai mult de un sfert din populaţia locală de vârstă adultă, transmit autorităţile medicale italiene într-un comunicat.

Circa 9.000 de rezidenţi prezentau în sânge urme ale prezenţei virusului SARS-CoV-2. Aceste persoane au fost supuse şi unor prelevări de probe nazofaringiene, pentru ca medicii să verifice dacă oamenii sunt sau nu infectaţi în continuare. Doar 154 dintre ei aveau în continuare virusul, au arătat testele.

Purtarea măştii în exterior, obligatorie la Roma şi în regiunea Lazio

Tot vineri, autorităţile locale au anunţat că măştile vor trebui purtate tot timpul în exterior la Roma şi în regiunea Lazio, în încercarea de a stopa creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus.

Italia a înregistrat joi peste 2.000 de cazuri noi de COVID-19 pentru prima dată de la sfârşitul lunii aprilie, dintre care aproximativ 265 au fost raportate în regiunea Lazio.

O serie de alte regiuni italiene, între care Campania, au impus deja obligativitatea purtării măştii în aer liber. Anterior, măştile trebuiau purtate doar în spaţiile închise, precum magazine şi cinematografe, scrie Agerpres.

“Majoritatea cazurilor sunt legate de lipsa de respectare a regulilor privind purtarea măştii şi distanţarea socială”, a declarat vineri şeful serviciilor sanitare din regiunea Lazio, Alessio D’Amato, anunţând noile măsuri.

Italia a fost prima ţară din Europa afectată de epidemia de COVID-19 şi este a doua ţară europeană, după Marea Britanie, ca număr de decese asociate noului coronavirus, cu aproape 36.000 de morţi din februarie. În Italia au fost înregistrate în total 317.409 cazuri de COVID-19.