Fosta soție a lui Vladimir Putin a reușit să scape de sancțiunile Occidentului

Liudmila, fosta soție a lui Vladimir Putin, nu a fost atinsă de sancțiunile economice impuse oamenilor din anturajul președintelui rus.

După divorțul de Vladimir Putin, Liudmila și-a refăcut viața. La cei 64 de ani ai săi, femeia este căsătorită cu un bărbat mai tânăr decât ea cu 20 de ani și se mândrește cu o avere impresionantă. Aceasta s-a recăsătorit cu Arthur Oceretnii în anul 2015, la doar doi ani de la divorțul de Vladimir Putin.

Cu puțin timp în urmă, ziarul german Bild a prezentat detalii neștiute despre viața privată a Liudmilei, prin intermediul dezvăluirilor făcute de o activistă din Rusia, apropiată a disidentului rus Aleksei Navalnîi.

Potrivit ziarului german, Liudmila și Arthur Oceretnii se distrează în locații exotice și au numeroase proprietăți de lux:

  • două apartamente în Marbella, Spania (estimate la 2,2 milioane de euro);
  • un apartament în Davos, Elveția (estimat la 3,7 milioane de euro);
  • o vilă luxoasă în Anglet, Franța, care are un parc de 5000 de metri pătrați;

Aparent, actualul soț al Liudmilei a ajutat-o să sfideze Occidentul și să se ferească de sancțiunile economice. Femeia și-a trecut toate proprietățile pe numele actualului ei soț, astfel că doar Marea Britanie a putut să o sancționeze.

Putem spune că fosta soție a lui Vladimir Putin a scăpat ca prin urechile acului, în contextul în care milioane de cetățeni ruși se luptă cu sancțiunile impuse de Occident. Joi, de exemplu, Guvernul de la Tallinn a anunțat că nu va mai elibera vize cetățenilor ruși.

Estonia a impus noi sancțiuni împotriva cetățenilor ruși

Estonia nu le va mai acorda cetățenilor ruşi vize de afaceri, vize de studii și nici vize pentru muncă, însă le va permite studenţilor ruşi, aflaţi deja în ţară, să îşi încheie studiile. Ministrul de Externe din Estonia a precizat că interdicţia intră în vigoare de pe data de 18 august 2022.

De asemenea, Guvernul de la Tallinn acceptă accesul rușilor pe motive umanitare, al diplomaţilor ruși şi al familiilor lor, al rușilor care îşi vizitează rude apropiate sau care deţin permise de şedere pe termen lung şi al lucrătorilor ruși din transportul internaţional de mărfuri şi pasageri.

„Am constatat o creştere enormă a numărului de cetăţeni ruşi care vin sau trec prin Estonia. Posibilitatea pe care o au de a vizita Estonia sau alte părţi din Europa, via Estonia, în masă, nu respectă principiile sancţiunilor pe care le-am impus” (Rusiei, după invadarea Ucrainei), a declarat joi Urmas Reinsalu, ministrul de Externe din Estonia.