Informația momentului despre Elena Udrea. Fostul ministru al Turismului face tot posibilul pentru a scăpa din închisoare. Amintim faptul că aceasta are de executat o pedeapsă de șase ani pe care a primit-o în dosarul Gala Bute.

Lucrurile s-ar putea schimba însă, dacă planul Elenei Udrea va funcționa așa cum aceasta își dorește. Potrivit ultimelor informații, avocații fostului ministru au cerut sesizarea CJUE cu privire la lipsa de predictibilitate a legii din România pe motiv că nu i se permite să facă apel nu are apel.

Amintim că în luna aprilie 2022, judecătorii de la Înalta Curtea de Casație și Justiție au respins o contestație în anulare a Elenei Udrea depusă împotriva unei sentințe de condamnare din 2018, prin care fostului ministru i-a fost stabilită o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru corupție.

Elena Udrea, o nouă sesizare la CJUE

În urma deciziei luate, Elena Udrea a decis să plece din țară, iar mai apoi a fost dată în urmărire internațională de Poliția Română. fostul ministru a fost prins în Bulgaria, iar după mai bine de 60 de zile de arest în țara vecină cu România, aceasta a fost extrădată în România.

În prezent, Elena Udrea este încarcerată la Penitenciarul Târgşor de lângă Ploiești, însă nu își dorește să rămână acolo pentru mult timp, iar acest lucru este confirmat de ultima mișcare făcută de avocații săi care au sesizat Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) pe motiv de lipsă de predictibilitate a legii din România, deoarece ea nu are apel la o cale extraordinară de atac, cu alte cuvine un apel la apel.

„Susțin admisibilitatea apelului și din perspectiva dreptului european. Dacă veți considera că nu e admisibil din perspectiva dreptului național, vă rog să sesizați CJUE din perspectiva dreptului european”, a declarat în fața instanței Elena Udrea.

Avocatul Elenei Udrea, despre Constituția și legile țării

O reacție în acest sens a venit și de la avocatul Veronel Rădulescu, unul dintre apărătorii Elenei Udrea. Acesta a solicitat instanței să declare ca admisibil, în principiu, apelul declarat de aceasta împotriva contestației în anulare și sesizarea CCR.

Totodată, el a explicat că legea nu definește în mod clar modul în care se pronunță deciziile în cazul contestațiilor de anulare și le-a reamintit tuturor celor care au depus un jurământ să își amintească bine de acest lucru.

„Legea nu definește în mod clar și previzibil modul în care se pronunță deciziile în cazul contestațiilor în anulare. Vă rog să nu uitați jurământul depus: jur să respect Constituția și legile țării. Dacă respingeți (calea de atac – n.r) ca inadmisibilă, dezbrac această robă și mă duc în agricultură!”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu.