Fostul ministru Elena Udrea, condamnată în dosarul „Gala Bute”, inclusiv pentru aducerea în ţară a lui Lucian Bute, a reacţionat pe Facebook după punerea sub acuzare a lui Kovesi. Udrea reclamă faptul că a fost acuzată de Kovesi că l-a adus pe Lucian Bute să boxeze în România, la fel cum şefa DNA l-a adus în ţară pe Nicolae Popa.

„Bute nu a boxat pentru Elena Udrea, nu a boxat la mine in sufragerie, nu am avut niciun avantaj din prezenta lui la acea Gala de box, cunoscuta ca Gala Bute. Singurul castig pe care doamna Kovesi l-a identificat, au fost aplauzele pe care le-as fi primit, adica imaginea buna pe care mi-as fi facut-o… Si am fost condamnata 6 ani cu executare pentru asta”, scrie Udrea pe pagina personală de Facebook.

Potrivit Elenei Udrea, dacă ea a încălcat legea, înseamnă că şi Kovesi a încălcat-o „si ar trebui sa primeasca minim 6 ani de puscarie, plus sa fie obligata sa ii dea banii inapoi lui Ghita”.

„Buna seara! Sper ca sunteti bine.

Referitor la subiectul zilei in Romania, acuzarea doamnei Kovesi, un prim comentariu, aici, pe Facebook.

Aparatorii dansei in special, sustin ca nu este grav si nici nu e luare de mita faptul ca i-a cerut lui Sebastian Ghita sa plateasca un avion privat cu care sa il aduca in tara pe fugitul Nicolae Popa, in 2009.
As fi fost inclinata sa ii iau apararea si sa spun si eu la fel, daca in cazul meu lucrurile nu ar fi identice. Adica, eu am fost acuzata de doamna Kovesi ca l-am adus pe Lucian Bute sa boxeze in tara lui, unde milioane de romani isi doreau sa il vada boxand si nimeni nu a fost in stare sa organizeze un meci al acestuia in Romania.

Bute nu a boxat pentru Elena Udrea, nu a boxat la mine in sufragerie, nu am avut niciun avantaj din prezenta lui la acea Gala de box, cunoscuta ca Gala Bute. Singurul castig pe care doamna Kovesi l-a identificat, au fost aplauzele pe care le-as fi primit, adica imaginea buna pe care mi-as fi facut-o… Si am fost condamnata 6 ani cu executare pentru asta si s-a dispus de catre un complet ilegal constituit (din care a facut parte si domnul judecator Ionut Matei) si confiscarea de la mine a unei sume egala cu suma platita de ministerul pe care il conduceam pentru promovarea Romaniei in timpul acestui meci de box!!!
Atunci de ce se mira ea si sustinatorii ei ca este acuzata ca a luat mita suma de bani reprezentand contravaloarea inchirierii avionului privat si ca a avut si un castig de imagine, pe langa vacanta cu spp-istul in Indonezia, cu avionul privat, unde ea nu avea ce sa caute?

Daca eu am incalcat legea, atunci si ea a incalcat-o si ar trebui sa primeasca minim 6 ani de puscarie, plus sa fie obligata sa ii dea banii inapoi lui Ghita…
Sau justitia nu e egala pentru toti, e doar pentru catei?”, este mesajul Elenei Udrea pe Facebook.