Procesul Elenei Udrea, în care vrea să obțină anularea sentinței de 6 ani de închisoare din dosarul „Gala Bute”, a fost amânat pentru luna noiembrie

Decizie importantă a ÎCCJ în procesul Elenei Udrea

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis luni, 14 iunie, să amâne pentru 22 noiembrie procesul în care se judecă recursul în casație formulat de Elena Udrea și Rudel Obreja împotriva sentinței prin care au fost condamnați la pedepse cu închisoarea  în dosarul „Gala Bute”, potrivit justnews.ro.

Ce au decis judecătorii

Potrivit detaliilor soluţiei, judecătorii ÎCCJ au decis că: Amână cauza şi acordă termen la data de 22 noiembrie 2021, ora 13:00, sala Secţiilor Unite – 103.

Un complet de cinci juÎdecători de la ÎCCJ a admis, în octombrie 2019, judecarea acestei căi extraordinare de atac. Veronel Rădulescu, avocatul fostului ministru al Turismului, a declarat presei atunci că ”în recursul în casație, s-au invocat motive de nelegalitate a Hotărârii de condamnare”.

Elena Udrea a fost condamnată, în 2018, la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, după ce a fost găsită vinovată de luare de mită şi abuz în serviciu de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ea se afla în momentul respectiv în Costa Rica. De asemenea, fostul șef al Federației Române de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

Ce ar fi făcut Elena Udrea

Elena Udrea a coordonat un sistem prin care persoane apropiate ei (Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu), au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care îl conducea.

Anchetatorii susțineau că sumele obţinute în acel mod au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (Organizaţia Bucureşti a PDL şi Rudel Obreja). Fostul personaj de prim rang al regimului Băsescu a mai fost acuzat că a determinat alţi funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la „Gala Bute”, prejudiciind bugetul instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja, potrivit Hotnews.ro.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea