Vestea serii despre Sorin Oprescu. Anunțul a venit chiar acum. Fostul primar general a fost dat vineri în urmărire internațională. El nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare iar autoritățile sunt pe urma lui. Acum, s-a aflat că acesta a fugit din România și nu are de gând să se predea.

Condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare, acesta ar avea un plan bine pus la punct. Surse din anturajul politicianului au dezvăluit că acesta vrea să riposteze în justiție, chiar dacă este dat în urmărire. Avocații lui știu exact ce au de făcut. Astfel, la Curtea de Apel București vor apela la căile extraordinare de atac.

Sorin Oprescu s-ar afla la casa lui de vacanță

În vârstă de 70 de ani, Sorin Oprescu ar fi plecat din țară cu mult înainte să-și primească sentința. El a fost condamnat definitiv vineri la 10 ani şi 8 luni de către Curtea de Apel Bucureşti, care l-a găsit vinovat pe acesta de luare de mită, abuz în serviciu şi constituire de grup infracțional organizat.

Surse din anchetă au dezvăluit faptul că fostul medic chirurg s-ar afla în Grecia, în Halkidiki, unde ar avea o casă. El ar fi fost văzut în cursul săptămânii cu barca, susține România TV.

Potrivit informațiilor, Oprescu ar fi părăsit România în urmă cu două săptămâni, cu mașina. El ar fi ieșit din țară pe la Vama Giurgiu, au spus surse judiciare. De asemenea, sursele menționate au precizat că în urmă cu două săptămâni nu exista niciun motiv legal pentru ca Sorin Oprescu să fie oprit din drumul său.

Fostul primar al Capitalei a fost trecut la persoane urmărite

Amintim că fostul primar al Capitalei a fost trecut la persoane urmărite, potrivit unui anunț privind urmărirea generală postat recent pe portalul Poliției Române.

„Tribunalul București – Secția I Penală a emis împotriva acestuia mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 2799 din data de 13.05.2022, fiind condamnat la o pedeapsă de 10 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat în variantă agravantă”, este scris în anunțul publicat pe site-ul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Mai precis, Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. Inițial, Sorin Oprescu a fost condamnat, în 2019, la 5 ani și 4 luni de închisoare, pentru fapte de corupție. Decizia a venit după ce Oprescu fusese trimis în judecată în 2015 într-un dosar de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.