Marele actor Florin Piersic își amintește cu durere de acel moment trist din viața sa. Actorul este unul dintre cei mai mari și iubiți actori din România. Dar pe lângă faptul că este un actor celebru, în suflet poartă, ca și fiecare om, momente triste care l-au marcat pe viață.

Sora actorului a decedat

Florin Piersic, în vârstă de 86 ani, a scris de curând o carte cu titlul „Viața este o poveste”, în care a relatat despre nefericitul eveniment cu care s-a confruntat în copilărie și de care și acum își amintește cu tristețe. Nu multă lume cunoaște despre faptul că pe când avea doar 7 ani, Florin Piersic și-a pierdut sora, Lucica, în vârstă de 15 ani. Sora actorului a decedat înecată în apele Prutului. Actorul are încă în minte imaginea mamei lui când aceasta s-a dus către sicriu să-și plângă fiica.

„Îmi amintesc de ziua cea mai tristă a vieții mele, când mama, smulgându-se de la brațul tatălui meu, s-a repezit la sicriul în care era Lucica noastră, găsită după patru zile de niște pescari, plutind pe apele nemiloase ale Prutului.

Încercarea ei de a o îmbrățișa mi-a rămas întipărită pe retină, într-un fel pe care nu-l pot povesti. Apoi, îmi amintesc de ziua în care, printr-un geam pe care curgeau lacrimile ploii de sfârșit de octombrie, am văzut-o pe Mama, în negru, coborând alături de tata dintr-o birjă.

În disperarea lor de a obține alinarea spirituală după pierderea Lucicăi, fuseseră plecați ceva vreme la București, timp în care eu rămăsesem în grija familiei Puha. „A venit mama, au venit!”, am strigat. Era 1942, toamna. Pe scări, mama m-a luat în brațe și, cu lacrimi în ochi, mi-a spus: „Florinel, Lucica, nu mai vine.”, a scris actorul în ”Viața este o poveste.”, a notat Click!

Actorul este o emblemă a filmului românesc

În același timp, Florin Piersic a declarat că mereu și-a privit mama precum o fetiță cu suflet mare.

„Iertați-mă, dragilor, dar așa am văzut-o eu întotdeauna: o fetiță tristă… bună, blândă, înțelegătoare”, a povestit marele actor.

Florin Piersic s-a născut pe data de 27 ianuarie 1936, în regiunea Bucovina din România. Actorul și-a petrecut copilăria în mai multe locuri din România. Inițial în Corlata, Pojorâta și Cajvana, după care în Cernăuți, iar adolescența în Cluj, aici dezvoltându-și talentul în actorie.

În prezent, Florin Piersic este considerat o emblemă a teatrului, filmului și a cinematografiei românești. Acesta  trăiește acum în Cluj, unde este căsătorit cu Anna Torok, după două căsnicii eșuate.