Probleme mari pentru fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Deși a câștigat postul de primar în Craiova, pesedista mai are de așteptat până să-și ia în primire postul. S-a aflat ce au decis judecătorii.

Vestea momentului pentru Olguța Vasilescu!

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins apelul craioveanului Petru Becheru prin care acesta a contestat validarea mandatului de primar al Olguţei Vasilescu, în contradictoriu cu Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Craiova.

Tribunalul Dolj a considerat apelul ca fiind neîntemeiat, iar decizia este definitivă. Mai mult, Tribunalul a respins şi cererea de recuzare a completului de judecată formulată de Petru Becheru, iar acesta are drept de recurs în termen de 5 zile.

„Respinge cererea de recuzare a judecătorilor Cristian Nicolae Iliescu şi Ruslana Sorbala, membri ai completului de apel C4A, formulate de apelantul Becheru Petru-loan, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicarea hotărârii”, se precizează în decizia instanţei.

Instanţa din Dolj a decis să sesizeze Curtea Constituţională a României în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 101 alin.2 şi 3 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr.215/2001, care prevede că „este declarat ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate”.

Validarea mandatului de primar al Craiovei pentru Lia Olguţa Vasilescu a fost contestată în instanţă de Petru Becheru, pe motiv că „majoritatea absolută a craiovenilor nu o vor primar, în condiţiile în care peste 65% din voturile valabil exprimate au fost în favoarea altor candidaţi”.

Totuși, Vasilescu mai are de așteptat până să ocupe postul de primar. În acelaşi timp, la Curtea de Apel Craiova se judecă cererea de strămutare a dosarului de la Tribunalul Dolj, termenul fiind pe 10 noiembrie. Chiar și după ce-și va ocupa postul, Vasilescu va avea alte probleme. Dreapta unită are majoritate în Consiliul Local.