Vestea momentului pentru cei cu pensii sub 1.700 de lei

Vestea momentului pentru cei cu pensii sub 1.700 de lei! Programul „Sprijin pentru România” ajută 2,4 milioane de români prin intermediul cardurilor sociale. Din păcate, aceste carduri pot întâmpina bloca, dar există o soluție simplă la îndemâna tuturor.

Autoritățile pot restricționa aceste carduri pentru a preveni utilizarea abuzivă. Acest lucru s-a întâmplat de mai multe ori în trecut din cauza unor încălcări comise de beneficiari care încercau să cumpere țigări sau alcool cu aceste carduri.

Chiar anul trecut, Marcel Boloș spunea că peste 10.000 de astfel de carduri au fost blocate. Potrivit oficialului român, au existat mai multe motive care au dus la blocarea lor.

De altfel, el mai spunea, tot atunci, că este datoria beneficiarului să înțeleagă motivul pentru care acestea au fost acordate.

”Peste 10.000 de carduri sunt în momentul de față blocate fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”, spunea Marcel Boloș la vremea respectivă.

Cauzele blocării cardurilor sociale

Un alt aspect esențial este interzicerea vânzării sau transferului cardurilor sociale către alte persoane.

În situațiile în care ați introdus incorect PIN-ul și cardul a fost blocat, va trebui să luați legătura cu emitentul cardului. Este nevoie de depunerea unei cereri în acest sens.

Pentru rezolvarea problemelor legate de codul PIN, beneficiarii au la dispoziție două modalități:

 • se adresează companiei care a emis cardul
 • apelează la aplicația mobilă
pensionari
SURSA FOTO: Dreamstime

Cardurile de alimente, eliberate de trei mari companii

Trei companii sunt responsabile de distribuirea tichetelor sociale emise de stat, iar fiecare dintre acestea a dezvoltat o aplicație mobilă pe care utilizatorii o pot folosi pentru a-și gestiona cardurile.

În cazul în care utilizatorii întâmpină dificultăți în timpul utilizării aplicației mobile, aceștia pot contacta emitentul cardului lor pentru a solicita asistență în vederea deblocării cardurilor.

În România, companiile responsabile pentru distribuirea tichetelor sociale sunt:

 • Edenred România SRL
 • Sodexo
 • Up Romania SRL

Aceste companii au fie număr de telefon la care se poate suna, fie o adresă de email.

Datele de contact pentru Edenred România sunt:

 • Email: partener-ro@edenred.com
 • Telefon: 021.301.33.11, urmat de tasta 4

Datele de contact pentru Sodexo sunt:

 • Email: comerciant.ro@sodexo.com
 • Telefon: 021.204.46.46

De asemenea, datele de contat pentru Up Romania sunt:

 • Email: afiliati@upromania.ro
 • Telefon: 021.402.82.23