Raiffeisen Bank este prima banca din Romania care si-a digitalizat total relatia cu casele nationale de pensii. Alimentarea conturilor de pensii deschise la Raiffeisen Bank se face acum online si instant pentru ca banca si-a digitalizat 100% relatia cu toate casele de pensii din Romania (CNPP, MAI, MapN, SRI). Procesarea, respectiv transmiterea dosarelor pentru încasarea pensiilor în cont deschis la Raiffeisen Bank se face exclusiv online, eficientizând timpul și efortul de ambele părți.

„Am mai parcurs încă un pas important în procesul de digitalizare a serviciilor oferite clienților noștri. Acest pas înseamnă consolidarea relației cu un segment de clienți important pentru bancă prin eficientizarea serviciilor și a proceselor operaționale. In prezent avem active aproximativ 350.000 de conturi de pensii.” a spus Vladimir Kalinov, vicepreședinte retail la Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank, în top 5 in Romania

Raiffeisen Bank este una dintre băncile universale aflate în top 5 in Romania și deservește 2,2 milioane de clienți, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.600 de angajați, 300 de agenții în toată țara, 700 de ATM-uri, 400 de mașini multifuncționale (MFM-uri) si o rețea de peste 24.400 de POS-uri.

În urmă cu o zi, ING Bank anunța și ea o premieră în România. Instituția a pus la dispoziția clienților săi persoane fizice cardurile virtuale pentru toate tipurile de carduri VISA prezente deja în portofoliul băncii. Banca își continuă astfel strategia legată de digitalizare. Cardurile virtuale sunt un instrument comod de plată, având în vedere că emiterea nu necesită nicio deplasare sau nu ești nevoit să aștepți curierul pentru a primi cardul fizic.

ING Bank România își continuă strategia axată pe digitalizare și lansează săptămâna aceasta cardurile virtuale pentru clienții persoane fizice. Este o premieră în România, ING fiind prima bancă care oferă o variantă virtuală pentru toate tipurile de carduri VISA prezente deja în portofoliul băncii, de la cel de debit în lei ori euro până la cel de credit.