Summit G20 pe tema digitalizării: Trebuie consolidat răspunsul guvernelor pe tema securității digitale

Angajamentul G20 sub președinția italiană „este de a profita de oportunități pentru a favoriza o economie rezistentă, dinamică, durabilă, incluzivă, care să nu lase pe nimeni în urmă”, a reamintit ministrul Dezvoltării Economice, Giancarlo Giorgetti, în discursul său introductiv la întâlnirea despre digitalizare și cercetare a președinției italiene la summitul G20, care are loc la Trieste, notează rainews.it.

„În ceea ce privește provocarea securității digitale, este necesar să se consolideze răspunsul guvernelor”, a declarat ministrul Dezvoltării Economice, Giancarlo Giorgetti, în discursul său introductiv la summitul G20 privind digitalizarea, de la Trieste. „Amenințările la adresa securității și fluxului de date pot compromite procesul de inovație și pot încetini adoptarea de noi tehnologii. Aceste acțiuni riscă să submineze încrederea cetățenilor în organizații și tehnologie”, a adăugat ministrul.

„Transformarea digitală trebuie să fie incluzivă, înseamnă să nu lăsăm pe nimeni în urmă, va avea un impact mare asupra transformării economice și trebuie să țină cont de IMM-urile care riscă să plătească prețul și de teritoriile defavorizate, care nu au participat până acum la această evoluție: nu putem crea un decalaj, nici în interiorul țării, nici la nivel global. Totul trebuie realizat în cadrul durabilității și se fac progrese”.

Beneficiile digitalizării

„Pandemia a evidențiat beneficiile digitalizării pentru societate și pentru economie, cu obiectivul de a sprijini ocuparea forței de muncă, sănătatea și educația. Totodată, creșterea rapidă a utilizării tehnologiilor reprezintă provocări pentru întreprinderi și muncitori”, a adăugat el. „Transformarea digitală trebuie, de fapt, să favorizeze inovarea proceselor de producție și, în același timp, să garanteze pregătirea continuă a angajaților”, a concluzionat Giorgetti.

Lucrările zilei, împărțite în două părți – Economie Digitală și Guvernare Digitală – vor fi prezidate de ministrul Dezvoltării Economice, Giancarlo Giorgetti și de ministrul Inovației Tehnologice și Tranziției Digitale, Vittorio Colao.

În centrul sesiunilor de lucru se vor afla transformarea digitală a activităților de producție, creșterea economică sustenabilă, digitalizarea microîntreprinderilor și a întreprinderilor mici și mijlocii, securitatea fluxului de date, incluziunea socială, cercetarea, reglementarea cu celeritate pentru a favoriza inovația, dezvoltarea și punerea în aplicare a tehnologiilor inovatoare. La sesiuni va participa și subsecretarul pentru Dezvoltare Economică, Anna Ascani.

Sursa foto: Dreamstime