Ministrul Educației a făcut anunțul: Acești elevi nu vor mai ține cont de scenariul roșu! Este vorba despre elevii din clasele terminale, având în vedere că se apropie examenele naționale.

Condițiile de siguranță în școli vor fi respectate însă în continuare, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a făcut anunțul: Elevii din clasele terminale, vizați

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu vrea ca elevii din clasele terminale să meargă la școală fizic chiar și în scenariul roșu.

”O solicitare este aceea de renunțare a condiției de înjumătățire a efectivelor din clasele terminale în școlile care se află în scenariul roșu”, a spus ministrul Cîmpeanu la Aleph News, potrivit antena3.ro.

Sorin Cîmpeanu a mai anunțat că numărul cazurilor de COVID din școli este mai mic decât cel înregistrat la restul populației.

”Atâta devreme cât școala s-a derulat cu prezență fizică înaintea vacanței de primăvară, Ministerul Educației a monitorizat permanent numărul de îmbolnăviri din școli. Acesta este de 10 ori mai mic decât media generală la nivelul populației”, a mai declarat ministrul Educației, potrivit sursei citate.

Doar profesorii vaccinați vor participa la supraveghere

În context, profesorii nevaccinați împotriva Covid-19 ar putea să nu poată intra la supravegherea examenelor naționale, a declarat ministrul Educației.

”Vom face sistematic efort după efort. Mă gândesc să le cerem directorilor de școli să organizeze campanii de informare în sistem hibrid, nu numai cu angajații din școală, ci și cu părinții, pentru a promova aceste informații. Este nevoie ca informația corectă să ajungă la fiecare dintre noi pentru a lua decizia corectă

Apropo de asta, facem tot posibilul să se plătească orele din luna martie încă înainte de Sărbătorile Pascale.

Astăzi a fost validat proiectul, deci de astăzi se pot transmite solicitările de plată pentru 146.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial și 90.000 de elevi din învățământul liceal, care erau oricum cuprinși într-o altă forma de decontare a orelor remediale.

Pentru a intra în sală să supraveghezi elevii care dau examenele cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”, spune ministrul.

Întrebat dacă este vorba despre o regulă, Cîmpeanu a răspuns că a dat un exemplu pentru a impulsiona ”o decizie corectă de vaccinare”.

Cîmpeanu menționează tot 100 de lei ora de supraveghere, iar întrebat când se va lua decizia, spune: ”foarte rapid”.