Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, îi ameninţă pe directorii Caselor judeţene de pensii, cărora le-a dat un termen de 2 luni de zile, începând de luni, pentru a recupera toate întârzierile din sistem. Altfel, ministrul spune clar că va lua o decizie radicală.

Violeta Alexandru spune că Ministerul va începe şi verificarea cererilor depuse pentru plata şomajului tehnic pe luna aprilie, iar plăţile vor urma foarte repede. Ministrul promite şi că la 15 mai toate actele normative vor fi gata pentru ca firmele să-şi poată relua imediat activitatea fără sincope.

„Dacă nu se rezolvă nici așa, voi lua o decizie radicală”

„2 luni am dat astăzi directorilor Caselor județene de pensii pentru a recupera întârzierile. Dacă nu se rezolvă nici așa, voi lua o decizie radicală.

De astăzi ne pregătim pentru verificarea primelor cereri depuse pentru plata Șomaj Tehnic pe aprilie. Și imediat – plățile.

La Ministerul Muncii au început consultările pentru măsurile active – revenire în activitate companii. Voi pregăti actele normative pentru săptămâna viitoare astfel încât să fie totul gata la 15 mai și să nu avem nicio întrerupere în sprijinul acordat celor care au nevoie. Într-o zi voi povesti despre munca din spatele pregătirii actelor normative care ajung în Guvern.

Aud din presă că PSD mă chemă la o Comisie de anchetă la Parlament. Mă voi prezenta oricând sunt chemată”, a scris Violeta Alexandru pe pagina ei de Facebook.