Vestea momentului despre certificatul verde COVID! Nimeni nu se aștepta la asta. Au anunțat astăzi, 12 noiembrie

În cadrul ședinței PNL de vineri, premierul interimar Florin Cîțu a cerut oprirea dezbaterilor pentru proiectul de lege referitor la introducerea certificatului verde COVID la locul de muncă deoarece este discriminator. Mai precis, premierul se referă la faptul că angajații de la stat beneficiază de testare gratuită, pe banii statului, în timp ce angajații de la privat ar trebui să plătească singuri pentru testele COVID, spun surse din conducerea Partidului Național Liberal.

„Florin (Cîțu-n.r.) a anunțat că se opresc dezbaterile pentru proiectul de lege cu certificatul verde, la Cameră (Camera Deputaților – n.r.), în comisii, deocamdată, întrucât prevederea prin care statul plătește testarea angajaților de la stat este discriminatorie față de angajații de la privat care trebuie să plătească testarea”, au declarat surse din conducerea PNL.

Florin Cîțu nu este de acord cu această prevedere

Sursele liberale au mai spus că președintele PNL Florin Cîțu nu este de acord cu această prevedere.

Amintim că la finalul lunii octombrie, proiectul de lege privind certificatul verde a fost respins de către Senat. Prima numărătoare a voturilor a arătat că au existat 48 de voturi ”pentru” și 46 de voturi ”împotrivă”, însă s-a constatat că mai lipsesc două voturi ”pentru”.

Cu toate acestea, pentru a trece de Senat, proiectul trebuia să primească 69 de voturi ”pentru”. Așadar, legea a fost respinsă pentru că este organică.

Valeriu Gheorghiță spune că certificatul verde COVID reprezintă un pas spre revenirea la normalitate

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID în România, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a vorbit și el despre acest certificat, subliniind că acesta ar trebui oferit în anumite condiții.

”Populația are nevoie de certificatul verde pentru a avea o viață cât mai apropiată de normal cu riscuri minime din punctul de vedere al bolii. Majoritatea țărilor europene au implementat de câteva luni certificatul verde digital pe plan intern. Este cât se poate de evident că acolo trebuie să ajungem și noi, pentru că acest lucru este viitorul și pentru că este absolut firesc ca pe perioada pandemiei, cât avem încă un risc de infectare și de transmitere a infecției cu SARS-CoV-2, noi nu putem să ținem toate activitățile închise, nu putem să mergem la nesfârșit în această logică de restricții, de izolare, de carantină, de risc de lockdown, și așa mai departe. Trebuie să mergem înainte și să înțelegem că această posibilitate a implementării certificatului verde ne oferă această șansă”, a declarat Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, la Digi24.