Andra și Andrei Bănuță au pregătit o melodie specială pentru fanii lor

După ce au trecut 40 de ani de la premiera melodiei „Nu m-am gândit la despărțire”, Andra și Andrei Bănuță au pregătit o versiune actuală a melodiei respective, fiind un cadou pentru românii de pretutindeni și un omagiu adus lui Dan Spătaru, „un artist unic și o voce nemuritoare din muzica românească”.

„Nu M-am Gândit La Despărțire” este o coproducție Andra Records și Global Records, păstrează refrenul și parte din linia melodică din melodia originală, dar vine cu o nouă abordare a strofelor și un videoclip nou, care celebrează perioada anilor ’80.

Videoclipul melodiei a fost regizat de Român Burlaca și a fost filmat la Chișinău, Republica Moldova. Peste 70 de persoane au participat la filmări și au ajutat la crearea atmosferei din anii 1983.

„Un cadou pentru public și un omagiu adus lui Dan Spătaru, un artist unic și o voce nemuritoare din muzică românească. Despre asta este vorba azi, când lansez această piesă în duet cu Andrei Bănuță.

Deși niciunul dintre noi nu era născut când originalul a fost lansat, ne-a apropiat dorința de a face acest duet și de a ne pune amprenta cu o interpretare proprie”, a explicat cântăreața de muzică pop, potrivit Click!.

Cum au ajuns să colaboreze Andra și Andrei Bănuță?

Cu puțin timp în urmă, Andrei Bănuță a povestit detalii neștiute despre colaborarea sa cu Andra.

„Piesa asta, prima mea colaborare cu Andra, este un remake după șlagărul lui Dan Spătaru, „Nu m-am gândit la despărțire”, lansat în 1983, la Mamaia. Clipul chiar de acolo e inspirat. Mă bucur că am reușit să o aduc în atenția generației mele, eu având 23 de ani. E o onoare!

Foarte puțină lume știe că piesa asta e făcută de acum un an și jumătate și avea un alt videoclip filmat doar cu mine singur, fără Andra. Piesă asta trebuia să fie lansată anul trecut în mai, cu un videoclip filmat cu mulți prieteni și cu Anca Dinicu, dar cu două zile înainte de lansare a auzit Andra piesa și a acceptat să fie parte din această colaborare.

Eu cu Andra ne cunoaștem demult, iar tatăl ei a fost primul om care mi-a îndrumat pașii spre industria muzicală, a fost primul care a crezut în mine. M-a văzut la un concurs de talente și mi-a fost aproape cu sfaturi. I-am trimis multe piese Andrei pentru că îmi doream să avem o colaborare, e printre artiștii pe care îi iubesc cel mai mult”, a declarat Andrei Bănuță în cadrul unui interviu acordat pentru București FM.