Veste excelentă pentru toţi iubitorii sportului din România, în contextul pandemiei de COVID-19!

Se întorc spectatorii în tribune la evenimentele sportive din România!

Vineri, Ministerul Sportului a anunţat că spectatorii vor putea reveni în tribune, atât în exterior, cât şi interior.

Totuşi, vor fi impuse anumite limite. Competiţiile sportive vor putea avea loc cu spectatori doar în limita a 30% din capacitatea arenelor, iar spectatorii vor putea participa numai în intervalul orar 05:00 – 21:00.

Mai mult, vor putea intra în tribune doar cei care deţin certificat verde. Este vorba astfel de persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Precizările oficiale ale Ministerului Sportului

Comunicatul oficial al Ministerului Sportului precizează următoarele: “Sportul românesc se bucură de măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competiţiile sportive, ca urmare a hotărârii de guvern adoptate în şedinţa de Guvern de astăzi, pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la H.G. nr. 1183/08.11.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spaţii închise, cât şi deschise.”

“Accesul spectatorilor în tribune este permis doar în intervalul orar 05:00-21:00. Această măsură reprezintă un câştig major pentru sport, sportivi şi iubitorii sportului”, se mai arată în documentul citat.

“Este o primă măsură în favoarea sportului, pe care noul Guvern o adoptă din prima zi”

Eduard Novak, ministrul Sportului, a declarat, vineri, că această măsură foarte importantă, ce vine în sprijinul sportului din România, a fost adoptată chiar în prima şedinţă a noului Guvern. El a îndemnat la responsabilitate şi în continuare, în ciuda acestor relaxări.

“Este o primă măsură în favoarea sportului, pe care noul Guvern o adoptă din prima zi, după cea de reorganizare a MTS ca Ministerul Sportului. Desigur, este nevoie de multă responsabilitate şi pe mai departe.

Este nevoie de respectarea măsurilor în vigoare şi de continuarea campaniei de vaccinare, pentru că doar aşa putem limita efectele negative ale acestei pandemii şi reveni spre normalitate”, a transmis Eduard Novak.

Regulile generale aplicabile evenimentelor sportive în aer liber şi în spaţii închise se regăsesc în cuprinsul Ordinului comun MTS/MS nr. 310/708/2021.