Doliu uriaş în lumea fotbalului! Un nume de legendă a încetat din viaţă, la vârsta de 79 de ani.

Un conducător de legendă, care a fost alături de Newcastle United într-una din cele mai bune perioade ale clubului

Este vorba despre Malcolm Dix, unul dintre cei care şi-a pus cu adevărat amprenta asupra istoriei clubului Newcastle United.

Malcolm Dix era vicepreședinte al clubului de fotbal din Premier League şi este văzut de mulţi ca părintele Newcastle din era modernă. El a murit la vârsta de 79 de ani, după o scurtă suferinţă.

Malcolm Dix a fost unul dintre cei mai iubiţi oficiali din istoria Newcastle United, echipă fondată în anul 1892. Sub conducerea sa, clubul englez a cunoscut una dintre cele mai bune perioade ale sale.

Dix a contribuit la preluarea clubului de către John Hall, sosirea lui Kevin Keegan și culminată cu generația “The Entertainers”, cea care a luat pe sus Premier League la mijlocul anilor ’90, notează realitateasportiva.net.

“Am fost întristați să aflăm de decesul vicepreședintelui pe viață al NUFC, Malcolm Dix, ce a avut loc astăzi.

Gândurile tuturor celor de la Newcastle United sunt alături de familia și prietenii lui Malcolm”, este mesajul postat miercuri, 10 noiembrie, pe contul de Twitter al clubului de fotbal.

Doliu şi printre pasionaţii de rugby din România

Şi lumea sportului din România a fost recent în doliu, după trecerea în nefiinţă a fostul jucător şi arbitru internaţional de rugby Constantin „Titi” Udrea. Acesta a murit la vârsta de 88 de ani, transmite Federaţia Română de Rugby.

El a jucat la seniori pentru echipa Gloria Bucureşti, iar după încheierea carierei de jucător a rămas aproape de rugby, însă ca arbitru, activitate pe care a desfăşurat-o între 1967 şi 1988. A oficiat aproape 500 de meciuri în campionatul intern, precum şi 18 partide internaţionale (1975 -1988) alături de Theodor Witting, Gabriel Eftimescu, Ioan Vasilica, Puiu Huştiu.

Constantin Udrea a deţinut mai multe funcţii oficiale, precum secretar general adjunct al Federaţiei Române de Rugby, între 1993 şi 2000, preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitri în perioada 1990-2000, presedinte al Comisiei de Competiţii a FRR în perioada 1993-2000 şi secretar general al Asociaţiei Municipale de Rugby Bucureşti între 2000 şi 2005.