Veşti bune de la Guvern pentru iubitorii sportului din România! Autorităţile ar putea permite iarăşi desfăşurarea de evenimente sportive cu spectatori.

În ce condiţii se pot întoarce spectatorii pe stadioane sau în arenele sportive?

Există totuşi şi o condiţie pentru aceste evenimente pilot: cei care vor să fie prezenţi în tribune trebuie să demonstreze că au fost vaccinaţi sau au un test negativ de COVID-19.

După şedinţa de Guvern de luni, vicepremierul Dan Barna a anunţat că Executivul a agreat posibilitatea organizării de evenimente sportive pilot cu spectatori, însă cu condiţia ca aceştia să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 sau să prezinte rezultatul unui test de coronavirus negativ.

Primul eveniment sportiv test ar putea fi finala Cupei României la fotbal, ce va avea loc pe 22 mai, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti.

Totuşi, aceste evenimente test rămân o excepţie de la regula care stabileşte că toate competiţiile din România se desfăşoară fără spectatori, starea de alertă fiind prelungită pentru încă 30 de zile în România.

Mesajul transmis de vicepremierul Dan Barna

“Am aprobat în şedinţa de guvern de azi prelungirea stării de alertă, precum şi o serie de măsuri de reducere a unor restricţii, cu respectarea măsurilor de siguranţă.

Hotărârea de azi cuprinde şi o veste bună pentru iubitorii sportului.

Deşi regula rămâne aceea că toate competiţiile sportive se vor desfăşura fără spectatori, am agreat astăzi posibilitatea organizării unor evenimente sportive pilot la care pot participa persoanele vaccinate, care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test negativ certificat.

Condiţiile exacte vor fi stabilite prin ordin comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Sănătăţii.

Lucrăm în continuare în echipă pentru ca primul astfel de meci să poată fi finala Cupei României care va avea loc pe 22 mai, sub rezerva îndeplinirii tuturor condiţiilor de siguranţă la accesul pe stadion”, este mesajul publicat de Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

Precizări de la Guvernul României

“Competiţiile sportive se vor putea desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea CNSU, pe baza propunerii Ministerului Tineretului şi Sportului şi cu avizul Ministerului Sănătăţii.

Participarea va fi permisă doar persoanelor vaccinate, celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, celor care prezintă rezultatul negative al unui test RT PCR nu mai vechi de 72 de ore sau a unui test antigen nu mai vechi de 24 de ore.”