Simona Halep se pregătește să participe la un turneu demonstrativ care se va disputa pe 18 și 19 decembrie la Johannesburg, în Africa de Sud. Pe lângă sportiva româncă, la startul „Africa Cares” se vor mai găsi nume consacrate precum Venus Williams și Martina Hingis.

În ceea ce privește scopul evenimentul, organizatorii își doresc promovarea tenisului în Africa de Sud, dar și combaterea violenței împotriva femeilor. Potrivit surselor citate, numele celorlalți participanți va fi anunțat în următoarele două săptămâni.

Competiția demonstrativă va avea loc la Ground, The Venue in Muldersdrift, iar la meciuri vor putea participa doar 2000 de spectatori, din cauza restricțiilor împotriva Covid-19. Totodată, organizatorii au anunțat că vor putea fi în tribune doar cei vaccinați.

Pe lângă turneul demonstrativ din luna decembrie, Simona Halep se mai pregătește și pentru Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului 2022, care este programat în luna ianuarie și care se va putea disputa cu tribunele pline, au anunţat autorităţile de la Melbourne.

Simona Halep, printre favoritele de la Australian Open

Potrivit surselor citate, Australian Open va avea loc între 17 şi 30 ianuarie, la Melbourne, al doilea oraş ca mărime al Australiei. Referitor la lista jucătorilor care vor participa la turneu, acesta nu este deocamdată cunoscută, însă Dan Andrews a subliniat că doar jucătorii complet vaccinaţi vor putea intra pe teritoriul statului Victoria fără carantină sau „bulă” sanitară.

Acesta a mai subliniat faptul că nu se va face nicio excepţie pentru jucătorii nevaccinaţi. Datele arată optimist însă pentru două românce, care sunt vaccinate. Mai exact, Emma Răducanu (19 ani, locul 20 WTA) are a cincea șansă să câștige în premieră Openul Australiei, potrivit caselor de pariuri. Totodată, Simona Halep (30 de ani, 22 WTA) este a noua favorită.

Amintim faptul că Emma Răducanu n-a mai participat la Openul Australiei. De cealaltă parte, Simona Halep a ajuns în sferturile ediției din 2021. De menționat este faptul căc cel mai bun rezultat al româncei este finala din 2018, când a fost învinsă de către Caroline Wozniacki.

Totodată, casele de pariuri o arată pe australianca Ashleigh Barty, liderul clasamentului mondial WTA, care este principala favorită să câștige primul turneu de Mare Șlem al anului 2022.

De menționat este faptul că ediția din 2021 a Openului Australiei a oferit premii totale în valoare de 71,5 milioane de dolari.