Regele Charles a ales să își facă prima deplasare ca rege în țara nostră. Astfel, regele a arătat cât de mult ține la România. Mai multe publicații internaționale au scris despre această vizită care va scrie istorie.

România, în atenția presei internaționale

Publicația DailyMail scrie că România este prezentată ca destinație pentru un sejur privat, individual al suveranului britanic, în regiunea Transilvaniei.

„Regele Charles inspectează garda de onoare a României și se întâlnește cu președintele țării în timp ce începe prima vizită în străinătate, de la încoronare”, scrie publicația britanică.

The Thelegraph scrie despre dragostea pe care suveranul britanic și-a declarat-o pentru țara noastră în prima călătorie pe care o face în calitate de Rege.

Regele Charles a venit în România în urmă cu 25 de ani

Regele Charles a venit prima oară în România în urmă cu 25 de ani și de atunci s-a îndrăgostit de țara noastră.

Numele României apare și în titlul articolului celor de la Independent, care transmite că „Regele laudă cultura, moștenirea și istoria României în timp ce începe o vizită privată”, fără a fi însoțit de regina Camilla.

„O conexiune profundă: Charles călătorește în România în prima călătorie în străinătate de la încoronare”, au scris și jurnaliștii de la  The Times. Articolul vorbește despre sosirea monarhului britanic în România, întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, dar și relația strânsă pe care Regele Charles o are cu Transilvania.

De asemenea, People scrie despre admirația suveranului Britanic pentru țara noastră. Publicația amintește că Regele Charles vizitează România în timp ce Prințul Harry este așteptat la Tribunalul din Londra, săptămâna viitoare.

Totodată, imagini cu Regele Charles din România au apărut în direct pe cele mai importante posturi de televiziune internaționale, BBC, CNN sau TV 5.

Vizita Regelui Charles în România se va încheia marți, 6 iunie.

Românii au venit să-l vadă pe Regele Charles

Regele Charles s-a purtat frumos cu cei care au venit să-l vadă. I-a salutat pe oameni și chiar a schimbat câteva vorbe cu aceștia. A acceptat flori din partea lor și alte mici atenții.

„I-am dat cătină, producție proprie, produsă de tatăl meu în județul Vâlcea. E așa o infuzie de sănătate, un suc și ulei de cătină. Să speram că o să-i placă. Ne face placere să fim aici. Suntem încantati. Este foarte natural, deschis la discuții, sincer, apropiat de oameni. A stat de vorbă cu toată lumea. Este foarte politicos și drăguț”, au spus românii veniți să-l vadă pe rege.