„Măririle din noua lege a pensiilor sunt binevenite. Cu siguranţă nu se poate trăi cu 640 de lei pe lună, cât este pensia minimă azi. Însă ministrul muncii nu a venit cu nicio sursă de finanţare pentru acesta lege cu un impact de până la 81 miliarde de lei. Pensionarii nu sunt o categorie pe care politicienii să o amăgească. Li s-a mai promis marea cu sarea şi în trecut. După ce au trecut campaniile electorale şi a venit criza din 2009, şi-au dat seama că s-au ales cu praful de pe tobă. Sper că PSD nu va face aceeaşi greşeală”, a scris Ioana Petrescu pe pagina sa de Facebook.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul legii pensiilor, reexaminată ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, fiind înregistrate 197 voturi ‘pentru’, niciun vot ‘împotrivă’ şi 70 abţineri.

Legea a fost adoptată, iniţial, de Parlament la data de 19 decembrie 2018, iar la data de 21 decembrie 2018 a fost formulată o sesizare de neconstituţionalitate a Legii. Astfel, în urma examinării, Curtea Constituţională a admis sesizarea de neconstituţionalitate şi, prin Decizia nr.138 din  13 martie 2019, a constatat că prevederile art.25 alin.(1) şi art.63 lit.a) şi b) sunt neconstituţionale.