Ora 16:45
Pe piaţa interbancară, leul dobora minim după minim în raport cu euro. În jurul orei 16:45, un euro a ajuns să fie cotat la cel mai mare nivel din istorie, de 4,64 lei.
Privind la graficul ataşat, cursul nu părea să se stabilizeze, ci mai degrabă să continue aceeşi tendinţă.
Ora 13:00
La referinţa BNR, deprecierea leului față de dolar a fost şi mai mare: leul a piedut în fața dolarului nu mai puțin de 1,50% din valoare faţă de vineri, referința ajungând la 3,7999 lei pentru un dolar.
Leul a intrat pe o tendinţă masivă de depreciere odată cu instabilitatea politică generată de măsurile antidemocratice luate de Guvernul Victor Ponta, care au născut importante îngrijorări la Bruxelles, precum şi de încercarea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Săptămâna trecută, leul a avut doar două zile în care a reuşit să se întărească faţă de euro, după şase şedinţe consecutive de depreciere. Apoi, însă, în ultima zi lucrătoare a săptămânii trecute, leul s-a depreciat masiv faţă de euro, atingând un nou minim istoric, și anume un curs de 4,5848 lei pentru un euro, în creștere cu peste doi bani față de cursul din ziua anterioară. În același timp, leul a atins vârful de jos și față de dolar, cursul de vineri fiind de 3,7438 lei/dolar.