Viteza internetului va crește uimitor în următorii cinci ani. 1.000 de filme HD ar putea fi descărcate într-o singură secundă, scrie The Independent, după ce un nou record mondial a fost stabilit în Australia.

Viteza atinsă a fost 44,2 terabiți pe secundă! Realizarea aparține cercetătorilor de la trei universități: Monash, Swinburne și RMIT. Ei au utilizat un chip optic ”micro-comb” care conține sute de raze infraroșii. Cercetătorii au folosit rețeau de comunicații din Melbourne.

Potrivit ProTV, viteza obținută a fost de un milion de ori mai mare decât cea obișnuită pentru utilizatorii din Australia. ”Cred că vom vedea astfel de dispozitive în doi, trei ani în laboratoarele de cercetare, iar în zona comercială ar putea fi folosite în aproximativ cinci ani”, a spus doctorul Bill Corcoran, de la universitatea Monash.

În prezent, Singapore deține cea mai mare viteză medie a internetului pentru rețelele comerciale: 197,3 megabiți pe secundă. ”Doar în Marea Britanie, consumul de date pe timpul zilei a fost mai mare decât dublu decât în mod normal”, spune Bill Corcoran.